Career

MAPO-traject: 'je wordt bewuster van de persoon die je bent’

Julian Mansveld (28) werkt als IT Support Engineer voor een leverancier van bedrijfskleding, bedrijfsschoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Hij volgt het Management Potential Programma (MAPO). Dit traject is speciaal ontwikkeld voor IT-professionals die ambitie hebben en deze graag verder willen ontwikkelen. Aan ons vertelt Julian hoe hij bij PEAK-IT terecht is gekomen, wat zijn ambities zijn en wat het MAPO-traject hem te bieden heeft.

Hoe ben je bij PEAK-IT terecht gekomen?

“In eerste instantie deed ik niks in de IT, maar ik had er altijd al affiniteit mee. Mijn vader had vroeger een eigen IT-bedrijf. Toen ik negen jaar oud was, overleed hij. Daarom is het voor mij speciaal dat ik uiteindelijk toch in deze sector terecht ben gekomen. Nadat ik de mavo had afgerond, besloot ik namelijk om een opleiding te volgen in de autotechniek. Al snel kwam ik erachter dat ik mezelf toch niet in een garage zag werken. Later deed ik een toelatingsexamen voor de hbo-opleiding Interactieve Mediavormgeving. Daar kwam ik in aanraking met programmeren, waardoor mijn interesse in IT weer was gewekt. Ik ging in een callcenter werken en groeide binnen een maand door tot Manager Traffic. In die functie zorgde ik ervoor dat we continu bereikbaar waren en de KPI’s werden gehaald. Uiteindelijk kwam ik via via in contact met PEAK-IT. Toen ik een aanbod kreeg, greep ik die kans met beide handen aan. Korte tijd later startte ik aan de Servicedesk.”

"Uiteindelijk is het mijn doel om door te groeien richting consultancy en projectmanagement."

Welke ambities heb je?

“Inmiddels heb ik veel ervaring en kennis. Ik heb mezelf verder ontwikkeld op het gebied van netwerk- en systeembeheer. Doorleren vond ik altijd al belangrijk. Wegens omstandigheden kon ik mijn hbo-opleiding niet afronden. Maar ik sta er altijd voor open om door te leren. Dat is overigens ook één van de redenen waarom ik mee wilde doen aan het MAPO-traject. Uiteindelijk is het mijn doel om door te groeien richting consultancy en projectmanagement.”

WERKEN BIJ PEAK-IT
Wil jij samen met een ambitieuze groep mensen meewerken aan het hart van een organisatie? Bekijk dan snel onze IT-vacatures!
BEKIJK ALLE VACATURES

Je doet nu mee aan het MAPO-traject, waarom heb je daarvoor gekozen?

“Dit traject helpt mij verder in mijn werk. We gaan dieper in op de proceskant van bedrijfsvoering. Zo leer ik om met verschillende dingen rekening te houden, zoals de SLA en supply chain. Ook krijg ik meer inzicht in hoe ik op een Agile-manier dingen oplever die werkend zijn. En dan in een time-based manner, met een sprint van twee of vier weken. Ik leer veel van die werkwijze. Dit probeer ik toe te passen in mijn opdracht. Zo lever ik elke twee weken binnen TOPdesk iets werkends op. En als dat dan goed gaat, geeft mij dit een mooi voldaan gevoel.”

Waar ben je nu mee bezig?

“Voor het MAPO-traject is het te bedoeling dat je werkt aan procesverbetering binnen een organisatie. Ik wilde het ticketsysteem verbeteren, om zo ervoor te zorgen dat zo min mogelijk tijd verloren gaat. Ik merkte dat er veel verschillende systemen waren, waardoor er niet genoeg overzicht was. Het was niet mogelijk om elk systeem met elkaar te integreren. In samenwerking met de Senior Applicatiebeheerder werk ik aan dit project. Ik richt me op de implementatie. Het technische gedeelte is volledig aan mij. Ook ben ik bezig met het opschonen van Active Directory. Het is erg uitdagend en afwisselend. Ik spreek ook veel collega’s van andere afdelingen: van Marketing tot HR.”

"Het is vooral bewustwording over hoe je bent als persoon en hoe je bepaalde kwaliteiten kunt toepassen."

In hoeverre draagt het MAPO-traject bij aan jouw carrière?

“Het gaat vooral om bewustwording over hoe je bent als persoon en hoe je bepaalde kwaliteiten kunt toepassen. Die bewustwording is voor mij het grootste leerpunt. Certificaten halen is fijn, maar het persoonlijke aspect is minstens zo belangrijk. Zoals wie ben ik en welke technieken pas ik in bepaalde situaties toe? Verder helpt het traject mij om meer te richten op de proceskant van IT.”

Heb je nog tips voor andere professionals die ook ambities hebben?

“Begin zo vroeg mogelijk met bijbaantjes waarin je klantenservice moet verlenen. Al vanaf mijn zestiende was ik bezig met sales en support. Je leert dan hoe je bijvoorbeeld moet bellen, maar ook advies moet geven over een product. Die ervaring helpt in bewustwording als het bijvoorbeeld gaat om hoe je over komt tijdens het voeren van gesprekken. Tegen je vrienden praat je weer anders dan je manager. Dat verschil moet je herkennen en toepassen. Daarnaast is het ook belangrijk om je flexibel op te stellen. In de IT zijn er veel werkzaamheden die buiten kantoortijd uitgevoerd moeten worden. Het is belangrijk dat mensen in dit soort gevallen op je kunnen rekenen. Dan weten ze wat ze aan je hebben en zijn ze bereid om ook in jou te investeren.”

Over het MAPO-traject

Het Management Potential Programma (MAPO) is een speciaal traject dat bij PEAK-IT te volgens is voor IT-professionals die de ambitie hebben om zich gedurende hun carrière verder te ontwikkelen. In het traject leren ze onder meer over scrum, ITIL en persoonlijk leiderschap.

Topic