Digital Workspace

Nee, de IT-afdeling kan niet op vakantie

De temperaturen stijgen, de zomer nadert en de vakantieaanvragen komen dagelijks op je bureau. Oftewel, de zomervakantie staat voor de deur. Heerlijk natuurlijk, maar welke impact heeft dit op de ongoing business? En hoe zorg je ervoor dat die migratie naar Office 365 juist in deze periode plaatsvindt nu de eindgebruikers minimaal aanwezig zijn? En zij in september weer onbezorgd aan het werk kunnen? Kortom, hoe laat je de IT-afdeling goed gesmeerd lopen tijdens de vakantieperiode?

Op volle kracht migreren en achterstallige tickets wegwerken

De meeste organisaties kennen piek- en dalperiodes. Op jouw afdeling zal dit niet anders zijn. Grote IT-changes dien je eigenlijk tegendraads in te plannen. Idealiter is jouw team op volle sterkte aanwezig tijdens de zomerperiode om bijvoorbeeld de Office 365-migratie te implementeren, wanneer de eindgebruikers heerlijk op het strand liggen. Bovendien is de zomervakantie de uitgelezen periode om die achterstallige tickets weg te werken. Maar eerlijk is eerlijk, ook uw team moet zich soms complimenteren aan de kindervakanties. Hoe zorg je er dan toch voor dat de ideale situatie zich kan voordoen?

Bouwvak in de IT

Je kan ervoor kiezen om een ‘verplichte’ vakantie vast te stellen. Afhankelijk van de grote van je team laat je de medewerkers, indien men in de schoolvakantie weg wil, uit twee vaste periodes kiezen. Dit kan betekenen dat wanneer jouw team normaliter uit zes IT-medewerkers bestaat deze in de vakantieperiode maar met drie man bezet is. Om dit gat op te vangen kan je ervoor kiezen om de gehele vakantieperiode één of twee externe IT-professionals in te zetten. Zo creëer je een vaste bezetting op de afdeling. Ideaal natuurlijk als deze professionals naadloos aansluiten op je huidige team, zodat de eindgebruiker geen veranderingen waarneemt.

Wij helpen u graag verder!
Versterking nodig op de IT-afdeling?
Meer info

Continuïteit garanderen tijdens de vakantie

De IT-afdeling is onmisbaar. Zonder goedwerkende infrastructuur is er geen business mogelijk. Om de continuïteit van de IT-afdeling te waarborgen, is het inschakelen van flexibele arbeidskrachten vaak de enige geschikte oplossing. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om te schuiven in uren en taken van de bestaande IT-medewerkers om zo de primaire processen op peil te houden. Echter lost dit dikwijls slechts een deel van het probleem op. Alle prio 1 incidenten worden uiteraard opgelost, maar de overige incidenten worden al snel op de lange baan geschoven. Hierdoor stapelt het werk zich alleen maar op. Zeker wanneer de eindgebruikers na de zomerperiode ook weer op volle kracht aanwezig zijn.

Goed gesmeerd, onbezorgd zonnen

Met de inzet van een professionele IT-partner kun je onbezorgd genieten van je eigen vakantie. Ik durf zelfs te stellen dat je telefoon uit kan! Als je met een juiste partner aan tafel zit, wordt er te allen tijde gezorgd voor een juiste match tussen de organisatie en de professionals. Niet alleen op basis van certificaten maar ook op cultural fit. En mocht er onverhoopt toch iets gebeuren, dan zorgen wij voor een vervanger binnen vier uur.

Keuzes genoeg, maar wat past het beste bij jouw afdeling? Ik kom graag langs om hier met je over te sparren. Natuurlijk neem ik ook een kleinigheidje voor je mee, zodat jij onbezorgd op vakantie kan!