Career

MAPO-traject: 'Het motiveert mij om mensen te coachen’

Usman Müller (32) werkt als Helpdeskmedewerker bij een onderzoeksinstituut in Wageningen. Hij doet mee aan het Management Potential Programma (MAPO). Dit traject is speciaal ontwikkeld voor IT-professionals die ambities hebben en deze graag verder willen ontwikkelen. Aan ons vertelt Usman hoe hij bij PEAK-IT terecht is gekomen, wat zijn ambities zijn en wat het MAPO-traject hem te bieden heeft. 

Hoe ben je bij PEAK-IT terecht gekomen?

“Een jaar geleden liet ik mijn cv achter op de website. Destijds werkte ik als consultant en was toe aan een nieuwe uitdaging. Al vrij snel werd ik teruggebeld door de recruiter. Zelf heb ik heb geen achtergrond in de IT. De afgelopen jaren heb ik mijn kennis opgedaan door het behalen van Microsoft-certificaten. Voorheen studeerde ik Sport, Gezondheid en Management op de HAN in Nijmegen. Toch heb ik altijd het gevoel gehad dat ik in de IT-branche wilde werken. Ik vind het leuk om mensen te helpen en te coachen. Eerder werkte ik in de sportschool als trainer en lifestylecoach. Het geeft mij een goed gevoel om mensen te motiveren en ervoor te zorgen dat zij hun doelstellingen behalen. Datzelfde geldt voor mijn werk bij PEAK-IT. Ik vind het mooi om mensen te helpen met hun IT-vraagstukken en problemen; ze te laten zien hoe iets werkt en het in begrijpelijke taal overbrengen.”

"Communiceren over technische zaken naar de eindgebruikers toe vind ik erg leuk om te doen."

Welke ambities heb je?

“Ik merk dat ik het leuk vind om het aanspreekpunt te zijn bij mijn collega’s voor advies of om te sparren. Verder denk ik graag mee over complexe IT-vraagstukken. Bijvoorbeeld als het gaat om Mobile Device Management. Dan inventariseer ik samen met mijn collega’s of we beschikken over de juiste software en welke aanbieders er in de huidige markt zijn. Vervolgens kijken we waar nodig eventuele aanpassingen gedaan moeten worden. Uiteindelijk lijkt het mij een mooie vervolgstap om door te groeien naar een leidinggevende positie. Ik zie mezelf niet echt als een technische specialist, maar meer als een generalist. Communiceren over technische zaken naar de eindgebruikers toe vind ik erg leuk om te doen.”

WERKEN BIJ PEAK-IT
Wil jij samen met een ambitieuze groep mensen meewerken aan het hart van een organisatie? Bekijk dan snel onze IT-vacatures!
BEKIJK ALLE VACATURES

Je doet nu mee aan het MAPO-traject, waarom heb je daarvoor gekozen?

“Naast de kennis over ITIL en Scrum, leer ik ook veel over mezelf als persoon. Je houdt jezelf een spiegel voor. En dan kijk je bijvoorbeeld naar vragen als: wie ben ik als persoon? Waar sta ik voor? En wat voor type manager ben ik? Tijdens dit traject ga je echt buiten je comfortzone. Zo krijg je meer inzicht in jezelf, hoe je functioneert binnen een team en welke leidinggevende stijl je hebt.”

Waar ben je nu mee bezig?

“Als onderdeel van een team met twee andere collega’s werk ik aan een Helpdesk waar we ruim 400 eindgebruikers bedienen. Hierin ben ik het eerste aanspreekpunt voor de meest uiteenlopende IT-problemen en vraagstukken. We bedienen de interne klant. Ook beschikken we over een fysieke balie waar mensen ons direct of telefonisch contact kunnen benaderen. Daarnaast help ik weleens mee op locatie. Er is dus een kantooromgeving waarin we opereren, maar ook een industrieel gedeelte. Het is heel afwisselend.”

"Ik werk aan een verbetertraject omtrent het aanmeldproces van nieuwe medewerkers."

In hoeverre draagt het MAPO-traject bij aan jouw carrière?

“Ik werk aan een verbetertraject omtrent het aanmeldproces van nieuwe medewerkers. Dan onderzoek ik waar mensen tegenaanlopen en wat hierin veranderd kan worden. Middels een GAP-analyse bekijk ik wat de mogelijkheden zijn. Daarin ga ik in gesprek met de HR-afdeling en neem ik interviews af. Zodoende onderzoek ik hoe we dit soort processen verder kunnen optimaliseren. Op basis van mijn bevindingen breng ik advies uit, zodat we het beste kunnen bepalen hoe we een aanmeldformulier kunnen vormgeven. De verwachting is dat een webformulier tot de opties behoort. Maar in welke hoedanigheid en hoe slim dit gaat zijn, moet ik nog vormgeven met mijn technische collega’s.”

Heb je nog tips voor andere professionals die ook ambities hebben?

“Spreek je erkenning uit naar anderen toe. Ik vind het namelijk ook fijn om dat zelf te krijgen. En als je feedback geeft, is het belangrijk dat je dat oprecht doet. Alleen zo kunnen anderen daar wat aan hebben. Ook al is het soms lastig om eerlijk je mening te geven, probeer hier toch voor open te staan en jezelf hierin bloot te geven.”

Over het MAPO-traject

Het Management Potential Programma (MAPO) is een speciaal traject dat bij PEAK-IT te volgens is voor IT-professionals die de ambitie hebben om zich gedurende hun carrière verder te ontwikkelen. In het traject leren ze onder meer over scrum, ITIL en persoonlijk leiderschap.

Topic