Career

Heb jij de juiste mix al in je carrière gevonden?

De examens zitten er weer op, dus het is tijd om te genieten van een lang verdiende vakantie! Maar weet jij al wat je na de zomer gaat doen? Werken of doorstuderen? Ik weet dat deze keuze lastig kan zijn en ik help jou daarom in deze blog graag op weg.

De voordelen van doorstuderen

Wanneer je verder gaat studeren, kun je je zowel op persoonlijk vlak ontwikkelen als meer vakkennis opdoen. Bovendien kun je een specialisatie doen, die jouw banenkans verder vergroot en met een extra diploma is de kans groot dat je een hoger salaris kunt vragen. Daarnaast is het studentenleven is best wel lekker. Geen fulltimebaan verplichtingen en doordeweeks de stad in.

De voordelen van werken na je studie

Als je kiest om te werken, doe je natuurlijk praktijkervaring op. Dit staat goed op je cv en je komt erachter wat je wel of niet wil qua IT-omgeving, bedrijf of functie in de toekomst. Natuurlijk wordt je bankrekening maandelijks lekker aangevuld. Daarnaast kun je je netwerk op een snelle manier uitbreiden door alle mensen die je ontmoet. En niet te vergeten: je hoeft nooit meer naar school! Geen lange uren meer op de oncomfortabele collegestoelen en struggelen met pittige deadlines. Aantrekkelijk toch?

WERKEN BIJ PEAK-IT
Wil jij samen met een ambitieuze groep mensen meewerken aan het hart van een organisatie? Bekijk dan snel onze IT-vacatures!
BEKIJK ALLE VACATURES

Waarom niet doorstuderen en werken tegelijkertijd?

Nu sta je dus voor de keuze. Ga je voor de voordelen van werken? Of juist voor die van het doorstuderen? Je bent net afgestudeerd en hebt je IT-diploma op zak. Enerzijds wil je doorstuderen om je verder te ontwikkelen tot IT-specialist. Anderzijds wil je aan de slag bij een bedrijf om geld te verdienen en werkervaring op te doen. Ik begrijp heel goed dat het een lastige keuze is. Maar waarom niet allebei tegelijkertijd?!

Er zijn veel mogelijkheden om werken en leren te combineren. Zo zijn er tal van traineeships. Hiermee kun je je specialiseren op een bepaald vakgebied zoals DevOps of Java. Daarnaast bieden wij je veel mogelijkheden om aan de slag te gaan als IT-professional en op onze kosten allerlei certificeringen te halen of zelfs volledige opleidingen te volgen.

Vind de juiste mix in je carrière

Het is vooral belangrijk dat je goed kijkt naar wat je wilt en wanneer je dit nog niet weet, spar er dan eens met iemand over. Zo stippelen onze Fieldmanagers samen met jou je carrière uit richting jouw droombaan. Heb je hiervoor een hbo-diploma nodig? Dan bieden wij jou een mooi hbo-opleiding IT Service Management aan. Heb je een Scrum-, PowerShell- of een andere certificering nodig om jouw doel te bereiken? Dan zorgt jouw Fieldmanager ervoor dat jij de cursus kunt volgen en het certificaat binnenhaalt.

Wat jouw wensen ook zijn, niks is te gek! Het gaat erom dat jij de juiste mix vindt in jouw carrière. Waarom kiezen tussen werken en leren? Met de juiste mix kan het allemaal. Van cursussen tot certificeringen en van persoonlijke ontwikkeling tot volledig op maat gemaakte opleidingen.

Solliciteer jij voor 30 juni? Dan leer jij mixen tijdens een studiotour en 2,5 uur durende DJ Workshop Housuh in de Pauzuh bij SLAM! 

Topic