Waar moet ik aan voldoen om aan de slag te gaan als IT’er?

Je kijkt naar vacatures en vraagt je af of je wel een kans hebt. Je twijfelt of je wel of niet gaat solliciteren, omdat je niet zeker weet of je bij de vacature past. Herken je dit? Jij bent niet de enige. Ik krijg vaak van sollicitanten de vraag of ze goed bij een vacature passen. In deze blog leg ik uit wanneer je een kans hebt en dus vooral moet solliciteren. Onthoud dat je bij twijfel altijd moet solliciteren, je weet nooit wat eruit kan komen!

Wanneer ben je geschikt voor een IT-functie?

Het is voor mij belangrijk om te weten wat jouw studieachtergrond is. Het liefst een mbo-niveau 3 of 4 IT-opleiding, waar je de nodige kennis al hebt opgedaan. Daarnaast kijk ik naar jouw relevante werkervaring(en). Als je net bent afgestudeerd bekijk ik je stage(s), de uitgevoerde werkzaamheden en de rol die je had in deze omgeving(en). Enkele kernwoorden zijn eerstelijns support, IT-servicedesk en systemen zoals Windows 7, 10 en het leveren van support op Windows-pakketten. Kortom, als je praktijkervaring hebt opgedaan op het gebied van Servicedeskwerkzaamheden, dan heb je zeker een kans!

WERKEN BIJ PEAK-IT
Wil jij samen met een ambitieuze groep mensen meewerken aan het hart van een organisatie? Bekijk dan snel onze IT-vacatures!
BEKIJK ALLE VACATURES

Waar moet je aan voldoen?

Voorop staat natuurlijk je diploma en het liefst ook werkervaring in de IT. Skills zijn natuurlijk ook heel belangrijk om aan de slag te kunnen gaan als IT’er. Zo is het cruciaal dat je sociaal en communicatief bent, je niet bang bent om mensen aan te spreken en weet hoe je met mensen in gesprek gaat. Daarnaast ben je servicegericht en sta je stevig in je schoenen. Verder moet je bereid zijn om mensen telefonisch te helpen en niet alleen op locatie. Je kan ook in deze blog lezen welke vier skills je als servideskmedewerker móét hebben. 

Heb je geen IT-opleiding gevolgd? Er is nog wel kans!

Wanneer je geen IT-diploma hebt, is er zeker nog mogelijkheid om aan de slag te gaan als IT’er. Heb je bijvoorbeeld ervaring op de klantenservice? Telefonische ervaring binnen een contactcenter? Of doe je zelf in de vrije tijd IT-kennis op? Dus ook zonder een IT-opleiding ligt er misschien wel een mooie kans in de IT voor jou, maar je moet wel echt kunnen aantonen dat je hobby en passie in de IT liggen en dat je er iets mee doet. Houd er wel rekening mee dat wanneer je op latere leeftijd een carrièreswitch maakt, dit een verandering in je salaris meebrengt. Wellicht vervulde je bij je vorige werkgever een senior-rol, maar als je nu de stap maakt richting IT dan ben je geen senior meer. Dat wil zeggen dat je salaris helaas niet even hoog kan blijven.

Dus twijfel niet en solliciteer op die vacature! Bekijk snel ons aanbod.  

Topic