Career

Waarom je Java moet leren programmeren

Wist je dat Java zijn naam te danken heeft aan de koffie die de programmeurs dronken? Eigenlijk wilden ze het Oak noemen, omdat zij op een grote eikenboom uitkeken. Helaas was er al een programmeertaal genaamd Oak. Een leuk weetje, maar weet je ook waarom je Java moet leren programmeren? Ik geef je vijf redenen in mijn blog.

1. Makkelijk te leren

De syntaxissen (taalregels) die Java hanteert, zijn vrij gemakkelijk aan te leren en te lezen. Dit zorgt ervoor dat je niet ellenlange boeken hoeft te bestuderen, maar dat je juist snel in de praktijk aan de slag kan. Ook kent Java geen al te moeilijke tekens en codes, waardoor het aanleren ook makkelijker is dan bij sommige andere programmeertalen.

2. Meest gevraagde programmeertaal

Java is al jaren in omloop en veel (grote) organisaties gebruiken het dan ook. Denk hierbij aan banken en verzekeringsmaatschappijen, maar ook aan LinkedIn, YouTube, Amazon, Google en eBay. Bovendien is Java niet meer weg te denken als het gaat om software development. Java zorgt er namelijk voor dat codes zo efficiënt en soepel mogelijk geprogrammeerd kunnen worden. Als de codes eenmaal geschreven zijn, kan het overal op functioneren. Zo wordt het gebruikt voor games en hulpprogramma’s, maar ook voor applicaties en bedrijfstoepassingen. Overigens wordt Java niet alleen op computers toegepast, maar ook op mobiele apparaten en televisies. Kortom, Java is overal!

3. Platformonafhankelijk

Waarom is Java eigenlijk zo populair? Omdat het platformonafhankelijk is. Het komt namelijk steeds vaker voor dat developers een code moeten schrijven voor applicaties die op verschillende platforms moeten werken. Een taal die platformonafhankelijk is maakt het voor developers mogelijk om voor een programma maar één code te schrijven, in plaats van dat ze een code moeten schrijven voor ieder uniek platform.

WERKEN BIJ PEAK-IT
Wil jij samen met een ambitieuze groep mensen meewerken aan het hart van een organisatie? Bekijk dan snel onze IT-vacatures!
BEKIJK ALLE VACATURES

4. Altijd vraag naar Java Developers

Doordat Java de meest gevraagde programmeertaal is, is er ook altijd vraag naar Java Developers. Dit betekent dat wanneer jij je deze programmeertaal eigen maakt, je dus ook een vergrote banenkans hebt.

5. Grote community

Java kent veel aanhangers. Zo zijn er ongeveer tien miljoen Java Developers wereldwijd te vinden en de community blijft alsmaar groeien. Dit betekent dan dus ook dat wanneer je tegen problemen aanloopt met Java, je op verschillende fora met je vragen terecht kan. Eén van de veelgebruikte fora is Stack Overflow waar Java-experts bereid zijn om je te helpen met al jouw vragen. Wil je het liever in eigen land zoeken? Dan heb je NLJUG (Nederlandse Java User Group). Middels deze community word je op de hoogte gehouden van de nieuwste technieken en toepassingen. Zo is er ook een Java Magazine en worden er verschillende events georganiseerd als J-Spring en J-Fall.

Wil je na het lezen van deze blog ook aan de slag met Java? Bekijk dan snel onze Master Traineeship Java Developer.

Topic