Career

Wirish over hoe hij in korte tijd 8 certificaten behaalde

Nadat Wirish Mahabier (26) zijn ict-opleiding had afgerond, was hij op zoek naar werk waarin hij zich verder kon ontwikkelen. Bij PEAK-IT heeft hij inmiddels acht certificaten behaald, onder andere op het gebied van Windows 10, Azure en Microsoft Server. Aan ons vertelt Wirish hoe hij dit heeft aangepakt en met welke uitdagingen hij te maken kreeg.

Na je studie begon je direct bij PEAK-IT. Hoe kwam je bij ons terecht?

“Veel studiegenoten gingen na hun mbo-opleiding doorstuderen op het hbo. Maar ik merkte dat het zonder werkervaring alsnog lastig was om een baan te vinden. Destijds liep ik stage en zag ik bij het bedrijf een foto van PEAK-IT staan. Dat sprak me aan en ik besloot te solliciteren. Vervolgens had ik een fijn gesprek op het kantoor in Naarden en werd ik aangenomen."

Dat klinkt goed! Je hebt inmiddels flink wat certificaten behaald. Waarom vond je dit belangrijk?

“Ik wilde graag werkervaring opdoen, maar tegelijkertijd ook mijzelf extra verdiepen in IT-kennis. Daarom begon ik tijdens mijn eerste maand bij PEAK-IT meteen met studeren om certificaten te behalen. Vijf jaar geleden begon ik eerst met kleinere projecten. Inmiddels heb ik meer ervaring en kennis opgedaan en werk ik nu aan grote projecten.”

WERKEN BIJ PEAK-IT
Wil jij samen met een ambitieuze groep mensen meewerken aan het hart van een organisatie? Bekijk dan snel onze IT-vacatures!
BEKIJK ALLE VACATURES

Met welk project ben je nu bezig?

“Op dit moment werk ik voor het CBR. Daar houd ik mij bezig met werkplekservice. Het is heel afwisselend. Zo reis ik volgende week richting Eindhoven en Breda. Ik maak graag een praatje met mensen. Dat komt goed uit want dat helpt mij verder in het leveren van IT-ondersteuning. Zelf werk ik niet meer aan de Servicedesk, maar ga ik naar mensen toe om werkplekken te realiseren. Bijvoorbeeld tijdens verhuisprojecten. Dan sluit ik apparatuur aan en zorg ik ervoor dat alles goed werkt.”

Over welke certificeringen beschik je inmiddels?

“Op dit moment heb ik acht certificaten, van Windows 7, Windows 10, PEAK-ITIL, HDI, Azure en Server. Vorig jaar begon ik aan het tweede deel van Windows 10, de MD 101. Vervolgens hield ik mij bezig met Server. En uiteindelijk begon ik met Azure. Dat was heel tof, binnen drie weken haalde ik de AZ 103 en AZ 300.”

Dat zijn er inderdaad veel. Tegen welke uitdagingen liep je aan?

“Met het PEAK-ITIL-certificaat had ik wat meer moeite. Dat kreeg ik gewoon niet in mijn hoofd. Ook vond ik Server wat lastiger, omdat ik daar geen beeld bij had. Ik leer vooral goed als ik dingen voor mij zie. Wat dan helpt is om video’s over die onderwerpen op te zoeken op YouTube. Dat is makkelijker te onthouden. Wat bovendien ook helpt is om in kleine stappen te leren en niet alles door elkaar heen te doen. Anders vergeet je snel veel theorie.”

En welke onderwerpen lagen je goed?

“Windows 10 ging heel goed. Dat kwam omdat ik daar al veel ervaring in had opgedaan. Door die certificaten te behalen, leerde ik de fijne kneepjes. Ook had ik profijt van Server. Nu kijk ik af en toe mee met collega’s bij applicatiebeheer. Het geeft mij meer inzicht, waardoor ik kan meedenken en uiteindelijk meer rechten krijg om bepaalde werkzaamheden uit te voeren.”

Waar wil je naartoe in de toekomt?

“Ik wil graag doorgroeien naar andere functies, bijvoorbeeld op het gebied van applicatie- en systeembeheer. Uiteindelijk wil ik richting cloudbeheer gaan. Inmiddels heb ik al een beetje van Azure kunnen proeven. Dat vond ik heel interessant. Samen met mijn Fieldmanager heb ik een plan opgesteld, zodat ik stappen kan maken in mijn IT-carrière.”

Wil jij ook meer weten over de carrièremogelijkheden binnen PEAK-IT? Als je net bent afgestudeerd aan een IT-opleiding, is het mogelijk om je verder te ontwikkelen bij onze academy. Klik hier voor meer informatie over werken bij PEAK-IT

Topic